duminică, 20 octombrie 2013

"Cadoul Celestinei" - Partea a 2-a: Sonori

Un nou Atelier, o noua poveste. O poveste-ghicitoare.

"Cerul isi drese glasul, ascunzandu-si un zambet. Apoi ii spuse:
- Am hotarat sa-ti dam puterea fantastica de a inventa un lucru care sa te faca fericita!
- Numai ca puterea aceasta, draga Celestina, adauga Marea, nu o ai decat o singura data. Nu ai dreptul la mai multe incercari. Trebuie sa te gandesti bine inainte, sa chibzuiesti ce-ti place si ce nu-ti place. Caci, draga mea, va trebui sa-ti...nascocesti singura acel lucru care te va face fericita!
   Celestina ramase cu gura cascata. Ei, asta-i buna! Ce cadou mai e si asta? Auzi, parca-i o ghicitoare.", p.27

Mi-au venit in gand multe idei legate de poveste: o cutie goala de cadou, ca si o ghicitoare pe care trebuiau cei mici sa o umple cu imaginatie sau mici Celestini si Celestine care isi inventeaza acel cadou minunat menit sa le aduca fericirea. Si totusi am ramas la SO...NORI, sonorii-nori din poveste. Pregatirile au inceput, evident, cu o seara inainte si cu nelamurirea unei "tanti" de la feronerie careia i-am spus ca imi trebuie spuma expandanta-izolanta pentru acestia.

Necesar:
- cu o zi inainte:
  •  farfurii de hartie
  •  spuma pentru izolat geamurile termopan


- la Ateliere:
  • norisori pregatiti cu o zi inainte
  • vopsea pentru pictat cu manutele
  • buretei
  • frafurii de unica folosinta
  • sclipici
  • jenilia argintie
  • foarfeca
  • spatule
  • abtibilde cu "Celestina", putin mai mici decat am anticipat
Am impartit norii, ne-am suflecat mansetele de la bluzite si ne-am pus pe pictat. Puiul de Bufnita fiind racit a lucrat astazi la o masuta separata cu o mascuta pe nasuc.



 Ei, nu au fost chiar toi norisorii albastri. Si acum, ca de fiecare data cand pictam, norul a avut culoarea care se ascunde in interior, in sufletelul nostru.  


Puiul de Bufnita de obicei alege portocaliul, asa ca a rezultat un minunat nor plin cu zapada.



Ce face diferenta dintre un nor si un sonor? Luminile si sunetele, sclipici si fulgere din bucatele de jenilia argintie. In faza aceasta Sonorii nostri aratau deja ca niste torturi  aniversare :) Recunoastem, am cam exagerat si cu sclipiciul.


Ce nu am apucat sa facem decat mai tarziu, in Scorbura Bufnitei, dupa atelier, a fost sa decupam suportul de hartie pe care era asezata "minunea" pentru un strop de realism. Am infipt in partea plata o bucatica de spatula legata de o sfoara, ca sa il putem atarna in pozitia lui fireasca, cu fulgerele in jos. Apoi ne-am "catarat" si noi pe el. 
Mai avem putin de lucru la el, dar Celestina, in varianta noastra, este deja foarte fericita.


 

4 comentarii:

  1. Frumos articol, idei interesante ca de obicei, dar....actibilde!??? :( Puteti sterge comentariul, nu tin sa apara, doar sa luati aminte la cei doi centi ai mei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Rodi P. mai am si eu scapari. Corectez indata. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca ar fi fost si abtibilduri, ar fi fost perfect. :P Scuze, sunt carcotasa de profesie, ma exprim din simpatie, sper sa nu fiu inteleasa gresit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar nu este nici o suparare. Asta este semn de afectiune :). Nu corectezi pe cineva decat daca intra-adevar iti pasa. Multumesc pentru vigilenta.

    RăspundețiȘtergere